Ekonomija

"Srbiji sredstva MMF-a za podršku platnom bilansu nisu potrebna"

RTS - pre: 6 sati

U Vašingtonu je završeno prolećno zasedanje MMF-a i Svetske banke na kojem je učestvovala i delagacija Srbije, koju su predvodili ministar Dušan Vujović i guvernerka Jorgovanka Tabaković.

10 povezane vesti »

Srpsku kuću žele svi - ex SFRJ deli novac

B92 - pre: 14 sati

Beograd -- Za pet diplomatsko-konzularnih predstavništava bivše SFRJ, čija je prodaja u toku, kompletne ponude se očekuju za 10-15 dana. "Stan u Njujorku je na 15 miliona dolara procenjen, objekat u ...

4 povezane vesti »

Ko to pomaže napretku SAD?

B92 - pre: 9 sati

Tokio -- Potpredsednik SAD Majk Pens zahvalio se japanskim kompanijama za doprinos ekonomskom prosperitetu SAD. "Naša trgovina je važan faktor našeg uspeha.

Sladokusci, nemamo dobre vesti: Počnite da pravite zalihe čokolade, cene kakaoa će vrtoglavo rasti

Telegraf - pre: 7 sati

Cene će se oporaviti na 2.353 dolara do kraja godine, prema prosečnoj proceni devet trgovaca Foto-ilustracija: Pixabay pročitaj još Foto-ilustracija: ...

5 povezane vesti »

Kuvajtski sud podržao odluku Vlade o poskupljenju goriva

Novi Magazin - pre: 7 sati

Apelacioni sud u Kuvajtu je danas odobrio odluku Vlade o poskupljenju goriva, ocenivši da se tom odlukom ne krši Ustav što se tvrdilo u tužbi. Sud je time oborio suprotnu, prvostepenu presudu, jer je ...

8 povezane vesti »

Hteli da unište Ruse, a oni procvetali

B92 - pre: 11 sati

Moskva -- Zapadne sankcije i pad vrednosti rublje učinile su rusku poljoprivredu izuzetno profitabilnom, pa Rusija trenutno više zarađuje od izvoza hrane nego od oružja.

Srbijagas "pojeo" 300 vrtića

Danas - pre: 3 sata

Za pokriće gubitaka državnih preduzeća iz hemijskog kompleksa potrošeno je onoliko novca koliko bi koštala kompletna obnova dva najveća klinička centra u Srbiji, izjavio je Saša Ranđelović, prodekan ...

Energetski efikasni sistemi u fokusu sajma građevinarstva

RTS - pre: 3 sata

Na 43. Beogradskom sajmu građevine više od 550 izlagača iz 30 država predstavilo je najnovije garđevinske mašine, materijale i opremu po nižim, sajamskim cenama.

"Srbija među najuspešnijim zemljama, koristi IPA"

B92 - pre: 9 sati

Beograd -- Srbija je među najuspešnijim zemljama koje su u procesu evropskih integracija po iskorišćenosti sredstava iz IPA fondova. To je izjavila ministarka zadužena za evropske integracije ...

Novi poziv, odbija ih 40 EUR po toni

B92 - pre: 9 sati

Niš -- Kompanije koje se bave reciklažom komunalnog otpada dobiće novi poziv da se prijave za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom "Keleš" u Nišu.

Mraz je bio poguban za ove voćke

B92 - pre: 10 sati

Beograd -- Procene su da će najveće štete od trenutnih vremenskih prilika pretrpeti jagoda i malina, a ozbiljne posledice u rodu će osetiti i jabuka, šljiva i trešnja.

Odbili američkog diva pa zabeležili rast

B92 - pre: 9 sati

Roterdam -- Anglo-holandski gigant u prehrambenom i sektoru robe široke potrošnje, Unilever, izvestio je o porastu prodaje i povećanju dividende akcionarima.

I nakon skandala, Resavica nesmetano nastavlja rad

B92 - pre: 10 sati

Beograd -- Javno preduzeće podzemne eksploatacije uglja "Resavica" saopštilo je da i posle hapšenja generalnog direktora Stevana Dželetovića nastavlja da redovno radi.

VUJOVIĆ: Srbija dobila izuzetne pohvale od MMF-a i Svetske banke za ostvarene rezultate

Srbija Danas - pre: 3 sata

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je večeras da je Srbija dobila izuzetne pohvale od MMF-a i Svetske banke za rezultate ostvarene u makro-fiskalnoj, makro- monetarnoj grani i u svim drugim ...

Za ponos: Ranije u Nemačkoj, sada "made in BiH"

B92 - pre: 10 sati

Bosna i Hercegovina će uskoro moći da se pohvali sa prvim vatrogasnim vozilom koje je proizvedeno pod njenim okriljem. Naime, početkom ove godine u Živinicima ja otvorena firma Sućo d.o.o.

Srbija kargo ruši plan - mnogostruko veća dobit

B92 - pre: 11 sati

Beograd -- Državna kompanija za železnički prevoz robe "Srbija Kargo" u prvom kvartalu ostvarila je dobit od 275 miliona dinara, pre oporezivanja, čime je premašila plan.

Privredna društava beleže rast dobiti

B92 - pre: 13 sati

Beograd -- Ukupan neto dobitak privrednih društava u Srbiji u prošloj godini imao je rast od 17,5 odsto i iznosio je 534,4 milijardi dinara. Neto gubitak iskazan na nivou svih društava smanjen za ...

Početak nove ere - čekalo se duže od veka

B92 - pre: 12 sati

London -- Britanija 21. aprila celi dan nije koristila ugalj za stvaranje električne energije i to je prvi put od 1882. godine. Prethodni rekord najdužeg energetskog perioda bez uglja u Britaniji do ...

Ovo je najbogatiji Rus - "pretnja" Gaspromu

B92 - pre: 12 sati

Moskva -- Suvlasnik ruske gasne kompanije Novatek, Leonid Mihelson, najbogatiji je Rus drugu godinu zaredom, sa procenjenim bogatstvom na 18,4 milijarde dolara.

Tužna sudbina vinskih podruma u Pomoravlju

B92 - pre: 13 sati

Jagodina -- Vinski podrumi u Pomoravlju, simboli rodnih vinograda, bogatih berbi i dobrog vina sa početka i polovine 20.veka, dožveli su tužnu sudbinu.

Najnovije vestiMarketingContact