TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DW

Šest prema jedan - protiv SAD

DW - pre: 4 sata

Na samitu zemalja G7 su se pokazala različita mišljenja koja imaju - na jednoj strani Tramp, a na drugoj ostali lideri industrijski najrazvijenijih zemalja sveta.

33 povezane vesti »

Trampova turneja - iz ugla SAD

DW - pre: 5 sati

Predsednik Donald Tramp je na svom prvom putovanju u inostranstvo imao bogat program: Saudijska Arabija, Izrael i Palestina, papa, EU i NATO u Briselu i samit G7 u Italiji.

17 povezane vesti »

Naš zavičaj Zemlja

DW - pre: 6 sati

Na čemu se temelje identiteti? Sve dok čovek ne bude stanovao u svemirskim brodovima, definisaće ga njegovo "zemaljsko selo", veruje Anila Vilms. Putnici između svetova su manjina.

Gde je najveći zatvor u Evropi?

DW - pre: 11 sati

Novi zatvor u Turskoj u Silivri, građen je za 13 000 zatvorenika. Ali s obzirom na trenutnu politiku u toj zemlji - već je prepun. Zato se već grade slični zatvori - i to ni manje ni više nego 179! ...

2 povezane vesti »

Gastarbajteri na građevini u Nemačkoj

DW - pre: 12 sati

Mnogi Hrvati koji u Nemačkoj rade u građevinarstvu, bilo da su došli samostalno ili su ih uputile njihove firme iz Hrvatske, žale se na uslove rada ili neisplaćene plate.

Ujedinjenje IS i Al-Kaide?

DW - pre: 14 sati

„Islamska država“ je u Iraku i Siriji pod sve većim pritiskom i gubi tlo pod nogama. Ta teroristička milicija je do sada na to reagovala atentatima. Sada možda postoji mogućnost da se ponovo približe ...

3 povezane vesti »

Patrijarhalna zadruga

DW - pre: 14 sati

Patrijarhalna zadruga sa zajedničkom svojinom i obavezama postojala je kod svih Južnih Slovena. Srbi, Hrvati i Bosanci jesu različiti, ali zadruga im je zajednička.

Balkanska nestabilnost pogoduje islamizmu

DW - pre: 14 sati

U Vašingtonu i Berlinu misle da su stvari na Zapadnom Balkanu krenulo naopako – zato postaje relevantno pitanje islamizma i prisustva Islamske države, kaže za DW politikolog Vedran Džihić sa ...

3 povezane vesti »

Atmosfera straha vodi ka autocenzuri

DW - pre: 14 sati

Bugarski satiričari oštrim perom odgovaraju na demokratske deficite. Oligarsi koji su gotovo sve medije u toj zemlji stavili pod kontrolu, reaguju bojkotom objavljivanja i distribucije štampe.

Ledena atmosfera – cena upornosti

DW - 26.05.2017

Dva predstavnika Evropske unije – Donald Tusk i Žan-Klod Junker, imali su teške posetioce u vidu Donalda Trampa i Redžepa Tajipa Erdogana. I prema njima su se ispravno ponašali, smatra urednik DW ...

Obama – idol za mnoge Nemce

DW - 26.05.2017

Bivši predsednika SAD Barak Obama u Nemačkoj je i dalje omiljen kao da je pop-zvezda. To, između ostalog, pokazuje i pisanje nemačke štampe o njegovim nastupima u Berlinu i Baden-Badenu.

Fejsbuk: šta se briše, a šta ne?

DW - 26.05.2017

„Sloboda govora“, kažu jedni. „Širenje mržnje“ i „brutalno nasilje“, smatraju drugi. Izveštaj britanskog lista „Gardijan“ bacio je donekle svetlo na tu temu.

Tramp i NATO – slon u staklarskoj radnji

DW - 26.05.2017

NATO kao udruženje za naplatu izdataka za odbranu? Američki predsednik Donald Tramp očigledno je vrlo malo toga shvatio, smatra dopisnik DW iz Brisela Bernd Rigert.

90 povezane vesti »

A gde je Hilari Klinton?

DW - 26.05.2017

Nakon predsedničkih izbora u SAD, Hilari Klinton se uglavnom povukla iz javnosti. Međutim, ta demokratkinja se sada vraća. Osnovala je novu političku organizaciju i želi da oteža život Donaldu Trampu.

5 povezane vesti »

Jelena

DW - 26.05.2017

Pa šta ako ste Jelenu kao pauk istkali iz sebe? Ta izmaštana žena vas je svojim odsustvom i ćudljivošću mučila kao svaka stvarna žena. Za vas bi bilo smešno i uvredljivo da svoju najveću stvarnost ...

Holandski ili ruski lekari za Mladića?

DW - 26.05.2017

Predsednik Haškog tribunala Karmel Ađus imenovao je Žalbeno veće koje će doneti konačnu odluku o žalbi odbrane Ratka Mladića zbog odbijanja Pretresnog veća da mu odobri privremenu slobodu i lečenje u ...

4 povezane vesti »

Srbija – seksizam na svim stranama

DW - 26.05.2017

Seksizam je premrežio kompletnu srpsku političku i medijsku scenu. Posebno su na udaru političarke i novinarke, ali seksizma i mizoginije ima svuda gde su žene na javnim funkcijama.

5 povezane vesti »